Wednesday, March 23, 2011

piece of memory

hari ini, keputusan SPM keluar. 
congratulation MRSM Kuala Kubu Bharu for the excellence! they managed to get the first place for the non-PKP MRSM after 2 years of losing the title. during my time, we only get 4th place for the non-PKP and 7th place for the overall ranking of MRSM.

oh, masih ku ingat lagi macam mana rasa nervous nak ambik result. memang mimpi macam-macam la. mengarut semuanya. pagi nak pergi ambil result tu lagi la, malam tu dah tak lena tidur, pagi bangun mata memang kalah orang study add math, 'bergelang hitam' habis keliling mata, perut dah start rasa sebu semacam, apa lagi, tangan kaki jari semua sejuk macam mayat, muka dan bibir pucat tak berdarah. itu tak keluar rumah naik kereta lagi. on the way, memang rasa nak muntah, my parents siap berhenti tepi jalan sarapan nasi dagang which is my favourite pun tak lalu makan. memang takde rasa apa-apa. memang masa tu nak nangis and siap pesan dekat mak banyak kali lagi, bila dah dapat result, i will not open it myself, aku nak peluk mak and nangis puas-puas. indeed, memang tu pun yang berlaku. aku kan emo semacam. :D. 

bila sampai sekolah, jumpa kawan-kawan semua, ambil sijil yang berkaitan, time kena beratur dekat DB tu pun, aku dah plan siap-siap nak buat drama seperti yang dirancangkan. siap blah macam tu je lepas amik result, cikgu cakap tahniah pun tak kisah, janji nak nangis. ahaha. and bapak yang buka result tu and say dapat straight, terus banjir dekat bahu mak, pengetua siap tegur asal nangis beria-ria sangat ni macam dapat result teruk. ehhe. 

alhamdulillah, all pay off. during that time la, i realised that i wouldn't do anything that related to science walaupun orang cakap sayang la ape la. that is not my passion.

so, juniors, if you think that you can't handle science anymore, don't risk yourself. tak bermakna, kita ambil aliran sastera, means we are not genius enough, indeed you guys akan rasa beruntung because you know how to handle two different things because you once studied science.tak reti nak terangkan, tapi siapa yang dah rasa, tahula macam mana rasa dia. :). choose what you think the best for you. follow your passion. don't easily get influenced by others. all the best!


again, CONGRATULATIONS! to all the teachers and the students.

1 comment:

MaskMania said...

proud of kkbians!=D