Saturday, July 16, 2011

central market=pasar seni

ellisal and me went to pasar seni today. it wasn't planned pun actually. since she came to my house and i was so addicted to go out, so here we are, PASAR SENI. sebab last week pergi dengan mak rasa tak puas since it was a sudden plan nak pergi beli barang lukisan, so decided to go again.

let's make a story with the pitchas ;)


the view from the upper level of pasar seni. dekat level yang atas ni banyak jual baju mostly macam batik la. and the best part is you can bargain until you cannot resist the price and grab it :D

the fish spa. saja-saja try. RM 5 for 10 minutes. end up memang rasa nak buat lama lagi. best. mula-mula memang rasa geli as if they tickle your feet. lama-lama best. kan ada orang cakap kalau kaki kotor nanti banyak ikan pergi, and at first memamng pun. tapi nanti dia dah tak banyak dah. heeee :D

muka je innocent. nak cecah kaki, mak aiiiiii gelak keluar air mata. at the end, ikan pun takut nak pergi sebab asyik kena tendang je. boleh tak dia tanya ikan tu ada gigi ke tak. ehehhehe. comel je

a satisfaction i can say.

haaaa, this Caucasian lady lagi la lawak, belum cecah kaki lagi dah gelak sampai merah-merah muka.

at kasturi walk :)


ok, memang aku tak pandai makan ais krim or orang tu yang tak reti letak aiskrim. that guy tak reti letak aiskrim pakai scoop, ada ke dia pakai macam senduk kuali tu. end up i became kawan syaitan buang the whole of it. 

ini namanya muka lapar :P




murah je gelang dia. my second time buying the accessories here RM 19 for 5@6 gelang.

acah-acah je tu

hai saya raden ellisal supardi

yang ni layak jadi bibik je walaupun memang ada darah jawa.


trademark :D

puas


oh, i parked my car at the KTMB station sebab jammed sangat tak boleh nak bergerak since ada kren terbalik dekat platform stesen tu. so we have to walk to go to pasar seni. otw balik, we stopped by to see the nice and beautiful graffiti dekat sungai gombak tu. salute to the artists.

cantik kan. but it would be nicer if the river is clean.

we finally headed to nasi kandar kudu, the best nasi kandar in town. so packed and jammed. and i am proudly to say i have master the skill of menyelit kereta sana-sini in KL. ehehehe

hasil barang galian duit gaji, the nice white long shirt, the bracelet and the necklace. tak sampai RM 70 punnn.very vintage one. kononnnnnn.  :P

2 comments:

hazwanihazemi said...

i love the bangles and the pendant! i wanna go there too!!

ellisal said...

mweh~mweh~mweh >.<