Friday, December 17, 2010

dengki

oh, i just read one comment from my junior. she hoped that for SPM this year, they will get good result. i hope they will. :) i don't care about that statement. the thing that made me laughed is the next statement said , she hoped for it because she hated our batch and claimed that the teachers always say good things about us, if it's true - on the complement, alhamdulillah. aha, the thing is she had a very bad history with us. so that's why la kot kan. 

tiada istilah mencantas sesiapa pun dalam dunia ni. sebab, semua orang sama, the thing that makes you difference, how you will be given the rezeqi and use it well. tak payah nak dengki. sebab bila dengki, kita akan sakit sebenarnya, mentally and physically. if you don't believe it, try one! so, it's a sin if you're torturing yourself kan. avoid it my dear brothers and sisters. apa kata, kita doakan yang terbaik untuk orang yang tiba-tiba je kita rasa nak jealous tu, insya-ALLAH, tenang je hati. 

sometimes, ignorance is a bliss.

tak payah nak sakit hati ke, dengki ke, apa ke, walaupun dia pernah buat jahat kita. past is past. pray for the best in life. to forgive is a peace. :)

4 comments:

purple_Forte said...

sapa cikin yang benci batch kita sebab dengki cikgu2 always ckp2 bek2 pasal kita?sapa2?
haha
btw,yes, agreed(sometimes ignorance is bliss) =)

apeng :) said...

hahaha.
gelak kejap.

siapa weh? siapa?

FARAH ASYIQIN said...

ahahhaha. lawak kan.
sape lagi, yg skandal dgn rafat tu. rodh* la. aahhaha. dia kan mmg slalu kena aim dgn kita.

apeng :) said...

yeh? dia komen kat mana?
kasi link sket!
nak baca!
hahaha