Thursday, November 25, 2010

simple

it's not that i'm desperate. this thing came across my mind just a while.

maybe people noticed that i am fussy if they look the way i talk behave. but when it comes to love, i think i am simple. but simple with rule. i'll fall in love, not admire, if a guy:

  • takde rupa pun tak apa. sebab aku pun tak de la cun mana. asalkan dia tahu jaga hati aku. tapi bukan sweet talker. maksud jaga hati means tahu batas perhubungan antara lelaki dan perempuan and terima aku seadanya dan boleh tegur aku terus, tak nak kias-kias.
  • boleh mix well dengan sesiapa sahaja yang aku kenal. especially keluarga aku, sebab i am mummy's girl. including bestfriends aku. so tapisan pertama sebelum further relationship ialah keluar dengan bestfriends aku, kalau lulus, next phase, family aku.
  • aku tak mintak laki tu ingat sedetail-details perkara sebab usually that is woman's job. tapi kalau laki tu boleh ingat, gila lah. awww. but then, jangan lah sampai benda yang paling obvious pun kau boleh lupa. itu memang sakit jiwa. as i can't go well with complex number but i am excellent in mind calculation. kalau kita dah kenal 3 bulan tapi kau kata baru 2 bulan, memang aku sekeh.
  • ha, aku ni takde la alim sangat. banyak benda yang kena baiki. simple things yang akan buat aku amazed dekat guys bila dia ajak perempuan sembahyang time dating bukan perempuan yang kena ingatkan. kalau rajin ingatkan aku pasal sembahyang pun aku suka. kalau lagi, boleh cerita benda-benda pasal islam pun lagi aku suka. 5 thumbs up. takdelah aku harapkan laki tu alim gila. bak kata mak aku, haaaaa, konsert pergi, dating pergi, sembahyang kat surau mesti jemaah pertama di awal waktu. kiranya, kau rock at the same time kau tak lupa pasal tugas wajib kau
  • BONUS: kalau laki tu macam bapak aku. sebab apa bapak aku? sebab bagi aku, aku tak pernah jumpa lagi lelaki macam dia. bapak aku sangat helpful. helpful in a kind of way indescribably. siapa yang rapat dengan aku, dia tahu macam mana bapak aku. and mostly apa yang aku senarai dkat atas, semua bapak aku ada. 
  • i don't mind you nak kawan dengan siapa pun, sebab tu hak you. i won't bother, janji you know the limit. i'm open, open as if it doesn't against the islam norm
if you find hard, i don't mind. i know i'm too demanding. but then those are all basic rule for me that i'd been grown up with since i friend with a person named MAN.

nobody's perfect, so do i. ALLAH has created your companion to complete you ; as in, your strength and weakness.
shall thou be my companion that will lead me to get the bless from ALLAH.

*thanks to ain ibram for starting the topic :D

1 comment:

purple_Forte said...

kan best klu gf aku punya permintaan macam kau punya..
simple and cool..